Ensomhed: Inspiration til aktiviteter, hvor du kan møde nye mennesker

Herunder har vi samlet en liste med vores bedste bud på, hvor du kan opsøge fællesskaber og møde nye mennesker.

I vores podcast episode om netop ensomhed, taler vi om, hvordan det kan være svært at træde ud af sin comfort-zone, når man i forvejen ikke har det store mentale overskud.

Dog har vi begge fundet stor værdi i at flytte fokus og lave nogle aktiviteter med nye mennesker – og helst aktiviteter, hvor alle er nye og ikke kender hinanden.

“Ensom… Hvad kan jeg gøre?”

Sådan spurgte jeg, Vickie, mig selv, da jeg flyttede til en ny by og følte mig som Palle alene i verden. Jeg startede med at lave listen længere nede på siden, som Malene og jeg siden har arbejdet videre på.

Desuden begyndte jeg at skrive dagbog, hvor jeg stillede mig selv spørgsmålene:

 1. Hvordan har jeg det lige nu?
 2. Hvad er årsagen til, at jeg er endt her?
 3. Hvor længe har det stået på?
 4. Hvad kan jeg gøre, for at forbedre min situation?

Alene det at reflektere over det, på den her måde hjalp mig rigtig meget.

Til punkt nummer fire kan jeg afsløre, at jeg havde brug for at åbne op for nogen om mine tanker. Det var faktisk der, jeg for alvor begyndte at føle mig mindre ensom. Og så begyndte jeg også at opsøge fællesskaber med andre mennesker, og nu skal du ikke vente mere… Her kommer listen:

Liste med aktiviteter

Fysiske:

 • Tjek om din kommune har særlige tilbud for ensomme på kommunens hjemmeside – overraskende mange danske kommuner har fede tilbud!
 • Bliv frivillig: F.eks. i Red Barnet, Folkekirkens Nødhjælp, GirlTalk.dk, mm.
 • Idrætsforeninger: Tennis, håndbold, rollespil (og gerne aktiviteter, hvor alle er nye – det er bare lidt nemmere når ingen kender hinanden)
 • Højskolekurser. Tag afsted i et par dage eller uger og lær om f.eks. fotografering, video eller vegetarisk madlavning.
 • Undersøg hvilke aktiviteter, der er på din skole eller arbejdsplads.
 • Ventilen er en organisation, der har med ensomme unge at gøre, og de arrangerer ofte hyggelige events og gåture.
 • Tjek funktionen ‘begivenheder’ på Facebook. Her kan du bl.a. finde introaftener til salsa, cacaoceramonier, yoga-entusiaster, vikinge-spil, eller den årlige begivenhed ‘March mod ensomhed’, hvor alle og enhver kan deltage og gå en tur med en gruppe engagerede mennesker, der gerne vil sætte fokus på ensomhed.
 • Yoga – det er tit ret simpelt og med en rar atmosfære, og det er desuden ofte ret uforpligtende.
 • Besøg et Headspace-center nær dig og få en gratis samtale med to frivillige om dine udfordringer. At få sagt det højt til nogen, er et stort skridt i den rigtige retning. Vickie har været frivillig i Headspace og talt med masser ensomme unge – mange kommer bare forbi en enkelt gang og skal have lidt luft og sparring.

Digitale:

 • Facebook-grupper f.eks. ‘Find en veninde #dueraldrigalene’, ‘Piger og problemer’, ‘Piger 13+’, ‘Be yourself’, ‘Ensomme unge’ 
 • Opsøg digitale fællesskaber med andre, der har samme interesser. Der findes masser grupper på Facebook om madlavning, strik og hækling, heste, sport, mm. Det er bare om at være kreativ!
 • Følg instagram-profiler som EN_sommig eller søg på hashtagget #ensommeunge #ensom #ensomhed mm. og læs eventuelt andres historie – det kan være, du kan connecte med ligesindede.

Det kan være en god ide at dele sin historie i en lukket Facebook-gruppe. Du vil blive overrasket over, hvor mange der har det som dig, og at der garanteret også er nogen, der har lyst til at mødes.

Vickie Westen

Dem, der skubber til din comfort-zone:

Her er et par andre aktiviteter, der ofte kan være lidt krævende, men hvor community-ånden ofte er stærkt. Dvs. der er stor chance for, at hvis du bliver en del af fællesskaberne herunder, vil du sandsynligvis blive inviteret til arrangementer.

 • Crossfit: Mange klubber har et ret stærkt sammenhold og er gode til at tage imod ny)
 • Toastmasters: Et public speaking-fællesskab, som findes i flere danske byer. Her er der ofte fredagsbarer og sommerfester/julefrokoster.
 • Teater/skuespil/improviseret comedy… For begyndere vel at mærke. Det er nok nogle af de mere grænseoverskridende initiativer, men fællesskabsånden på sådanne aktiviteter, hvor mange er på udebane, har det med at danne stærke fællesskaber hurtigt 😉
 • Vinterbaderklubber. Find f.eks. en gruppe på Facebook, hvis du er frisk på at samle et hold øvede/uøvede vinterbadere. Hvem siger ikke, at du kan være initiativtageren?
Join the discussion

Instagram feed