“Jeg kan ikke lide at være alene – hvad gør jeg?”

Bekymringer, ensomhed, rastløshed eller angst for at være alene. Hvordan bliver man bedre til at være alene? Det spørgsmål har en af vores søde lyttere skrevet ind og spurgt os om.

For nogle gange tager de negative tanker over, når vi er alene – det er helt naturligt. Men hvordan lærer man at nyde, eller ligefrem elske, sit eget selskab hver gang?

Det taler vi om i afsnittet om alenetid, som der er linket til sidst i blogpostet.

Vi, Malene og Vickie, har selv oplevet følelsen af FOMO (Fear of missing out) og ensomhed, når vi har været alene. Ligesom vi har oplevet at føle os mindre elsket eller værdsat, når vi ikke har haft noget at tage os til. Og vores ønske med dette blogpost og podcast-afsnit er, at fortælle dig, at du ikke har nogen grund til at skamme dig, hvis du får samme følelser.

Herunder kommer vores tre bud på, hvordan du kan lære at nyde dit eget selskab mere (lyt til podcasten for flere råd):

  1. Udfordr din frygt!
    Lær dig selv at blive komfortabel i dit eget selskab. Den eneste måde, du kan gøre det på, er at udsætte dig selv for det – også kaldet “eksponeringsterapi”. Det handler helt kort om, at jo mere vi gør det, vi frygter, des mindre farligt vil det føles. Måske vil du i starten opleve, at få tankemylder, eller føle, at du går glip af en masse, eller også oplever du alle de negative ubearbejdede følelser og minder vælte op til overfladen. Men bare rolig. Du kan være helt sikker på, at det går over efter nogle gange.
  2. Afsæt tid til “selvkærlighed”
    En af de ting Vickie for eksempel gør, når hun er alene, er at sætte god tid af til at hygge med de ting, hun bedst kan lide. Det kan være at gå en tur i skoven og lytte til en podcast, tage et varmt karbard og forkæle sig selv med ansigtskure, stearinlys og god musik. På den måde forbinder hun alenetid med gode minder.
  3. Brug tiden på ‘personlig udvikling’
    Malene derimod har fundet ud af, at alenetid er den bedste måde at arbejde med sig selv og forbedre sig selv og sit liv. Derfor går hun altid i kast med spændende YouTube-videoer om eksempelvis Law of Attraction eller tips til, hvordan man lægger en plan for sin fremtid og opnår sine mål. Der er uendeligt med muligheder, og helt sikkert et emne, der falder i din smag!

Lyt til vores erfaringer med angsten for at være alene

Det var blot et lille upluk af ting, som du kan gøre for at lære at nyde dit eget selskab mere.

Hvis du gerne vil høre flere af vores egne konkrete oplevelser med, hvordan vi har lært at være alene, så lyt til afsnittet om alenetid, hvor vi også taler om det at være ekstrovert i en coronatid, hvad man kan lære af introverte, og vi deler hver især vores oplevelser med at holde nytårsaften alene.

God lytning, og vi ses inde på Instagram, hvor vi hygger, deler “behind the scenes” og tips til personlig udvikling. Find os på Instagram her Embrace Podcast.

Temaerne i dette afsnit er: Alenetid, ensomhed, introvert vs. ekstrovert, tips til at lære at nyde sit eget selskab, de videnskabelige fordele ved at være alene og om at udfordre sig selv ved at være helt alene på en mærkedag som nytårsaften.

Join the discussion

Instagram feed